Kako spojiti SatelliteDirect na HDTV/LCD/L​ED



Imate feštu u kući ili čekate da pogledate film sa vašim prijateljima na "velikom ekranu". SatelliteDirect ima rješenje za vas i vaše prijatelje. Možete pripremiti kokice i kikiriki jer će vas SatelliteDirect zadiviti za vikend/praznik.

SatelliteDirect možete spojiti bez problema na HDTV/LED/LCD i PLAZMA TV.

Za spajanje SatelliteDirect na vaš "veliki ekran" morate imati jedan od slijedećih kabela. Kabeli su potrebni da se spoji vaš kompjutor (desktop/laptop) sa HDTV/LCD/LED/PLAZMA TV-om.
Neki od kabela su već i isporučeni sa kompjutorom ili TV-om, a ako nisu, potražite ih u najbližem prodajnom prostoru. Slika koju imate na početku ovog posta pokazuje načine spajanja kompjutora sa vašim "velikim ekranom".

Za spajanje kompjutora s televizorom možete koristiti jedan od ovih kabela:

1. DVI kabel (Digital Visual Interface)

Digitalni signal dati će vam veću kvalitetu slike nego S-video ili VGA. Naravno, vaš kompjutor mora imati DVI spoj i vaš TV mora biti HDTV.

2. VGA kabel

Ako imate HDTV, onda je bolje da se spojite koristeći VGA kabel. Daje veću kvalitetu nego S-video, a kao i S-video, kabel je jako jeftin. Obično nećete imati VGA priključak na običnoj televiziji pa je ta opcija samo za vlasnike HDTV-a.

3. Scan Converter

Scan Converter uključuje scan pretvarač koji VGS signal pretvara u S-video ili komponentni video.

4. S-Video

Obično je najčešća metoda spajanja kompjutora sa TV-om jer je kabel jeftin a i skoro svaki TV ima S-video priključak. Provjerite da li vaš laptop ima S-Video priključak i zapamtite, dva su tipa S-video kablova: 4-pin i 7-pin.
Većina ih ima 7-pin ulaz pa ako vaš TV ima 4-pin ulaz jednostavno neće raditi.

5. DVI na HDMI kabel

Koristeći HDMI kabel dobiti ćete najbolju kvalitetu emitiranja digitalnog signala sa vašeg laptopa/desktopa na vaš HDTV. Noviji laptopi imaju HDMI priključak, međutim za one koji ga nemaju nabavite DVI na HDMI kabel i spojite ga na vas HDTV.
HDMI je kompatibilan sa DVI.

Samo povezivanje kompjutora i televizora je vrlo jednostavno a kvaliteta slike je naj naj naj.

Uživajte u velikom izboru sportski programa iz cijelog svijeta, velikom izboru filmova, serija i sapunica, te razno raznih zabavnih emisija.

Za odlazak na glavnu web stranicu kliknite na: SatelliteDirect